Sjukan

Va på sjukan igår igen...
Domen kanske är permanent stomi...
Jag hurrar inte
 
Det enda som gör tarmen någorlunda är kortison
, såklart. Så bara att fortsätta.
 
//Johnna

Kommentarer
Postat av: Jolina Berndtsson

Hej Johanna! Har kikat in och skrivit någon gång tidigare. Skrev förr blogg om mig och min Crohn. Jag är också ileostomiopererad och har sedan första början haft stora problem med ändtarmen. Har behandlat med allt möjligt. Asacol, betnovatsalva, scheriproct och pentasa är ett par ex. Den 12/11 gjorde jag min fjärde operation och då var det min konstant inflammerade ändtarm som skulle åtgärdas. Det har varit på tal om att operera bort hela stumpen men då jag inte är så gammal vill varken jag eller kirurg det egentligen... Vi, eller kirurgen, gjorde nu en operation där man "hyvlar" bort den sjuka slemhinnan i stumpen (jag har ca 4 cm ändtarm) och lämnar själva muskelröret och öppningen.
Sedan operationen har jag inte blött, haft en enda trängning som lett till ofrivilligt läckage. Jag behandlar ingenting! Det har än så länge blivit kanonbra!!!
Jag ville bara berätta då jag upplevt att detta inte är en vanlig operation, jag har inte hört en enda som gått igenom samma. Jag vet inte alls hur det ser ut för dig och vilka förutsättningar du har men det är värt att ta upp till diskussion. Hör gärna av dig om du undrar något. Lycka till!

2013-12-22 @ 11:12:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0